(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Řezy lambada ***nejlepší řezy jaké jsem kdy jedla***

Potřebné ingredience
****Na piškotové těsto**** 4 vejce (velikosti M), 4 polévkové lžíce horké vody, 150 g cukru moučka, 1 vanilinový cukr, 80 g polohrubé mouky, 80 g škrobu Solamyl, 2 1/2 zarovnané čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva, 150 ml pomerančové šťávy ****Na pomerančový krém**** 2 pudingy s vanilkovou příchutí, 50 g cukru krupice, 850 ml pomerančové šťávy ****Na ozdobu**** 400 - 500 ml šlehačky, 1 smeta- fix Dr. Oetker (ztužovač),
Postup přípravy
Na piškotové těsto vyšleháme pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti asi 1 min. vejce s vodou do pěny. Za stálého šlehání přisypeme cukr i vanilinový cukr a šleháme ještě cca 2 minuty.
Smícháme mouku se Solamylem a kypřícím práškem. Směs pomalu přisypáváme do vaječné pěny. Šleháme na nejnižší rychlosti.
Těsto natřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící plech. Ještě horký piškot polijeme pomerančovou šťávou a necháme na plechu vychladnout.
Na pomerančový krém uvaříme z pudingového prášku, cukru a pomerančové šťávy puding dle návodu na obalu pudingu. Ještě teplý ho natřeme na piškotový korpus a necháme vychladnout. Šlehačku se Smeta- fixem ušleháme ornamenty dle vlastní fantazie, necháme ztuhnout a poté opatrně sejmeme z papíru a použijeme ke zdobení. (zabodnutím do šlehačky). Já jen posypala grankem :-) bylo to taky výborný. Tento recept mám z časopisu Maminka, a jsou to ty nejlepší řezy jaké jsem kdy jedla. Před hodinkou a půl jsem je dodělala a na talířku jsou poslední 4 kousky. Nesla jsem i sousedům a hned zmizly z talíře.Určitě vyzkoušejte, nebudete litovat!!
Smícháme mouku se Solamylem a kypřícím práškem. Směs pomalu přisypáváme do vaječné pěny. Šleháme na nejnižší rychlosti.
Těsto natřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící plech. Ještě horký piškot polijeme pomerančovou šťávou a necháme na plechu vychladnout.
Na pomerančový krém uvaříme z pudingového prášku, cukru a pomerančové šťávy puding dle návodu na obalu pudingu. Ještě teplý ho natřeme na piškotový korpus a necháme vychladnout. Šlehačku se Smeta- fixem ušleháme ornamenty dle vlastní fantazie, necháme ztuhnout a poté opatrně sejmeme z papíru a použijeme ke zdobení. (zabodnutím do šlehačky). Já jen posypala grankem :-) bylo to taky výborný. Tento recept mám z časopisu Maminka, a jsou to ty nejlepší řezy jaké jsem kdy jedla. Před hodinkou a půl jsem je dodělala a na talířku jsou poslední 4 kousky. Nesla jsem i sousedům a hned zmizly z talíře.Určitě vyzkoušejte, nebudete litovat!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 3. 2014, 16:26


nahlásit

Manki
(upraveno)
16. 5. 2011, 21:26








nahlásit

babanka
(upraveno)
17. 5. 2011, 15:03
@Manki
Moni, jsem fakt moc ráda, že chutnalo




nahlásit
ajchlerka
(upraveno)
18. 2. 2011, 14:19
Tak jsem vyzkoušela a opravdu jsou řezy vynikající
Štávy z pomerančů jsem měla málo, tak jsem dolila pomerančovým džusem a dosladila. Nemělo to chybu. Řezy jsou lehké a svěží.
Díky za recept
Jana







nahlásit

babanka
(upraveno)
18. 2. 2011, 15:32
@ajchlerka
Jani, jsem moc ráda, že Vám chutnalo
u nás se řezy staly moučníkem číslo 1




nahlásit

kačena
(upraveno)
12. 2. 2011, 21:27
Ráda zkusím - tu šťávu fakt mačkáte z pomerančů, nebo máte na mysli nějakou tu 100% v krabici?

nahlásit

babanka
(upraveno)
12. 2. 2011, 23:06
@kačena
Kačko, použila jsem džus
koupila jsem cappy
ale vymačkaná šťáva z čerstvých pomeranču bude určitě lepší
zkuste (ať už s džusem nebo čerstvou štávou) nebudete litovat






nahlásit